Novosti

Objavljeno 17.04.2012

Znate li kako se pravi Sarajevsko pivo

Pivo je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića, potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod, pa se s pravom smatra - tekućom hranom. Energetska vrijednost jednog litra standardnog piva odgovara energetskoj vrijednosti jednog litra punomasnog mlijeka.

Smatra se da je pivo 'mala tvornica ljekovitih tvari'. Gorko je zbog hmelja, a hmelj je bogat humolom koji je snažan protivupalni spoj. Također, ljekovit je i zbog bogatvstva vitaminima iz skupine B, posebno B12, koji je nužan za pravilno sazrijevanje crvenih krvnih zrnaca, a zbog svoje kombinacije minerala iznimno je dobar izotonik.

No, osim hranljivosti, ni njegove druge učinkovitosti nisu zanemarljve - pivo smanjuje faktore stresa, napetosti i agresije, a pojedini njegovi sastojci, smatra se, čak potiču i inteligenciju.

Popijete li ga previše, vidno polje će vam se zamutiti, ali umjereno konzumiranje piva popravlja vid i sprječava razvoj očne mrene.

Uz sve navedene prednosti ovog popularnog i iznimno često konzumiranog alkoholnog pića, Sarajevsko pivo nosi epitet vodećeg piva u Bosni i Hercegovini i jednog od najboljih u regionu. Sa ovom konstatacijom složit će se većina iskusnih pivopija i ljubitelja piva... Za sve one koji spadaju među njih, ali i za sve skeptike, DEPO PORTAL vodi vas u pogone Sarajevske pivare i predstavlja vam proces nastanka vrhunskog domaćeg piva - od prve do posljednje faze.

 

POGLEDAJTE VIDEO!